neděle 2. prosince 2012

Adventní věnec v Burberry stylu- DIY

Tak jsem se pustila do adventního věnce, jako už tradičně ze stříbrného smrku, což je sice očistec-vzhledem k tomu jak šíleně píchá, ale vypadá hodně dobře, je krásně hustý a v rukavicích se to dá zvládnout...
Obecně to chce trochu cviku, ale nesmíte se toho bát... :) Není to nic složitého. Potřebujete kruhový korpus, nejlépe ze slámy- ty z polystyrenu nemám ráda, drátek se do nich zařezává. Je potřeba ho hodně utahovat a to ten polystyrenový nemusí vydržet, slámový je přeci jen poddajnější.
Dál potřebujete zelený vázací drátek, nůžky, větvičky a dekorace na ozdobu. Nejdřív je potřeba uvázat drátek na korpus, potom už se rovnoměrně naskládají větvičky (přibližně 15 cm dlouhé) v jednom pruhu od vnitřku směrem ven, tento celý pruh si přidržuji levou rukou v požadovaném uspořádání a pravou rukou větvičky zafixuji omotáním drátkem (jednou otočkou zhruba v polovině délky větviček a utáhnout). Takto se pokračuje dál skládáním dalších řad... Když se dostanete na konec, je trochu složitější zamaskovat přechod mezi první a poslední řadou, tady je dobré dostat se s posledními větvičkami co nejblíž první řadě, ale hlavní je- větvičky první řady nadzvednout a omotávat větvičky poslední řady pod nimi. Na konci se drátek přiváže vespod k sousedním "omotům". Nedokonalosti lze zamaskovat přilepením tavnou pistolí (nebo připíchnutím) jednotlivých větviček do míst, kde je to třeba. 
Potom už stačí jen ozdobit dekoracemi podle vašeho vkusu.  






 




    

2 komentáře:

  1. wow!!! ten věnec je perfektni!!!!
    ukladam obrazky a pristi rok to zkusim taky ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkujii! :) Ještě přidám příští vikend fotky dalších věci, co jsem dělala... ;)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za tvůj komentář! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...